miercuri, aprilie 29, 2009

Lucruri rele


Cateva lucruri rele care defapt sunt bune (rubrica a luat o mica intorsatura)

BEREA
Cel mai recent aliment considerat daunator este berea. Dar in urma unui studiu recent s-a demonstrat ca ea de fapt ar putea contribui la imbunatatirea functiilor cardiovasculare. Astfel, pana mai ieri era lasata deoparte in favoarea altor bauturi alcoolice mai `sanatoase`, iar azi mai are un pas pana la a fi considerata un medicament.

FURIA
Daca esti una dintre persoanele care efectiv iau foc cand se enerveaza, nu incerca sa te controlezi. Cel putin acestea sunt indicatiile aparute in urma ultimelor studii. Ele au aratat ca o criza de nervi sau un acces de furie din cand in cand sunt binevenite, ba chiar sanatoase si pot preveni sentimente de frica, iritare sau dezgust. Cu toate aceastea, furia este buna in portii moderate.

Cafeaua
Acest produs si efectele sale au fost indelung dezbatute. E buna pentru sanatate? E rea? Poate fi benefica si in acelasi timp daunatoare? In prezent, se pare ca oamenii de stiinta s-au hotarat sa ii favorizeze pe cei care se delecteaza cu o cana de cafea dimineata. Ei considera ca acest produs este o sursa majora de antioxidanti si poate scadea riscul aparitiei diabetului. Una dintre substantele continute de bobul de cafea se pare ca ajuta si prevenirea si tratatarea bolilor precum ciroza sau pacreatita.

LSD
In nici un caz nu sustin consumul de droguri, dar aceasta informatie este prea interesanta pentru a o lasa deoparte. Se pare ca, dupa spusele cercetatorilor, dozele mici de LSD pot ajuta in cazul alcoolicilor atunci cand acestia se afla in perioada critica a tratamentului de dezalcoolizare. De asemenea, administrarea LSD-ului se spune ca ar preveni recidivarea pacientului. Aceste experimente au fost efectuate in clinici si monitorizate permanent. Majoritatea pacientilor supusi expermintelor nu au mai baut alcool de ani de zile dupa terminarea tratamentului. Este o descoperire interesanta care merita o investigatie amanuntita, dar nu este un remediu ce poate fi utilizat acasa.


VIERMII
Sunt alunecosi, ciudati si scarbosi, dar viermii iti pot salva viata. Aceaste larve micute reprezinta cel mai recent remediu miraculos al oamenilor de stiinta, a carui utilizare a si fost aprobata in 2003. Plasati pe diferite rani, viermii distrug bacteriile si inlatura tesutul mort, stimuland vindecarea zonei si prevenind infectiile.

MARIJUANA
Marijuana, sau `iarba` asa cum mai este cunoscuta, este adesea asociata cu pierderea memoriei. Paradoxal, studiile recente arata ca tocmai aceasta planta poate fi calea de a vindeca bolnavii de Alzheimer. Experimente realizate pe cobai sugereaza ca anti-inflamatorii gasiti in marijuana pot impiedica distrugerea celulelor din creier, una din principalele cauze ale acestei afectiuni.

CIOCOLATA
Studii dupa studii arata beneficiile consumului de ciocolata. Fie ca este vorba despre diferite tipuri de cancer sau de artere ingrosate remediul ramane acelasi desert delicios. Cea mai recenta veste este aceea conform careia chimicalele continute de tabletele de ciocolata imbunatatesc circulatia sangelui si previn dementa. Cu o singura mentiune: doar ciocolata cu un continut ridicat de cacao este eficienta.

SEXUL
Oamenii de stiinta au descoperit ca beneficiile sexului merg mai departe de placerea obtinuta pe moment si atingerea scopului de a procrea. Se pare ca practicarea sexului este cea mai simpla cale de a scapa de stres, de a scadea nivelul colesterolului si de a imbunatati circulatia sangelui in corp.
Sursa Studentie.ro

Niciun comentariu: